Sivut

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Suoruusharjoitus

Tässä harjoituksessa keskitytään hevosen suoristamiseen. Jotta hevonen voi taipua ja kulkea rehellisesti peräänannossa, on sen oltava ensin suora ja rehellisesti molempien ohjien ja pohkeiden välissä. Tämä harjoitus sopii kaikentasoisille ratsastajille, sillä hevosen suoruus ja suoristaminen kuuluvat jo aivan perusasioihin, mutta niitä on harjoiteltava aina ylimmille tasoille saakka.


Aloita ratsastamalla keskihalkaisija suoralla hevosella. Käännä hevonen keskihalkaisijalta oikealle asettaen ja taivuttaen kulmassa, mutta suoristaen heti sen jälkeen ennen seuraavaa kulmaa. Käännä lyhyeltä sivulta pitkälle sivulle ja suorista taas välittömästi kulman jälkeen. Pitkän sivun puolesta välistä käännä hevonen kentän vastakkaisen pitkän sivun keskelle, jälleen kulmissa asettaen ja taivuttaen, mutta suoralla välittömästi suoristaen. Käännä hevonen vasemmalle saapuessasi uralle. Jatka pitkä sivu loppuun suoralla hevosella. Ratsasta kulman ympäri normaalisti, sen jälkeen taas välittömästi suoristaen. Lyhyen sivun keskeltä käännä hevonen taas keskihalkaisijalle ja aloita tehtävä suoristaen. 

Saat tehtävästä parhaimman hyödyn irti, kun suoristat hevosen heti kulmien jälkeen ja keskityt ratsastamaan sitä täysin suoraksi. Jos teillä on ongelmia pysyä suorana esim siirtymisissä, lisää niitä matkan varrelle, kun tehtävä on ensin tullut hevoselle tutuksi ja olet saanut sen pidettyä suorana ensin yhden askellajin sisällä. Tehtävää voi suorittaa kaikissa askellajeissa. Harjoituksen tehokkuus syntyy eripituisista suorista. Pitkillä suorilla vaaditaan sekä ratsastajalta että hevoselta keskittymistä, lyhyillä suorilla taas nopeutta, jotta hevosen ehtii suoristamaan kahden taivutuksen välissä. Tämä tehtävä sopii suoritettavaksi kevyen alkuverryttelyn jälkeen, kun hevonen on lämmennyt lihaksistaan ja valmis työskentelemään paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun kommentoit, muistathan hyvät käytöstavat! Ilkeitä, ikäviä tai näissä tarkoituksessa kirjoitettuja kommentteja ei julkaista.
Negatiivisistakin asioista voi sanoa, ja virheistä huomauttaa, mutta teethän sen hyvien käytöstapojen rajoissa!

Kiitos kommentistasi!