Sivut

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kolmikaarisen kiemurauran monipuolisuus

Tässä postauksessa kerron, kuinka kolmikaarista kiemurauraa voi hyödyntää hyvin, erilaisilla muutoksilla. Muutosten ei tarvitse olla isoja, jotta saadaan erillaista hyötyä hevoselle sekä ratsastajalle. Näitä harjoituksia voi tehdä hyvin jo alkuverryttelyssä, sillä näillä voi saada hevosen paremmin tuntumalle ennen varsinaista työskentelyä.

Kolmikaarinen kiemuraura

Kolmikaarinen kiemuraura: Katsotaan ensin millaisesta ratsastustiestä on kyse. Tässä ratsastustiessä on nimensä mukaan kolme kiemuraa, tai ympyrän puolikasta. Tässä tehtävässä on hyvä harjoitella esimerkiksi hevosen suoristamista.

Punainen - ravi
valkoinen - käynti
sininen - laukka
musta piste - laukannosto käynnistä

Erilaiset siirtymiset ja pysähdykset: 

Monenlaisia siirtymisiä on todella helppo soveltaa kolmikaarisessa kiemuraurassa. Yllä yksi esimerkki. Tähän voin vielä mainita, että kokeneemmat ratsukot voisi harjoitella myös vastalaukkoja ja laukanvaihtoja. Myös avo- ja sulkutaivutuksia voi harjoitella.


Ympyrät:

Ympyröitäkin voi harjoitella eri tavoilla. Isommilla ja pienemmillä ympyröillä. Eri askellajeissa, tai vaikka ulospäin taivuttaen. Ympyrät voisi muuttaa myös kahdeksikoiksi, tai ne voisi tehdä toisinpäin, jolloin itse kuvio pitää tehdä pienempänä.


Puomit ja esteet:

Puomit ja esteet voi sijoittaa erilaisiin paikkoihin, mitä kuvassa ja toki niitä voi soveltaa eri tavoilla. Jokaiseen päätyyn voi tehdä ympyrän (edellinen kuva) ja jokaiselle ympyrän reunalle voi lisätä puomin/esteen.

Näitä kaikkia erillaisia asioita voi myös yhdistellä, jolloin tehtävistä saa monipuolisia ja haastetta lisättyä. Tässä oli vain muutama esimerkki, joita voi helposti hyödyntää. Treenaamisen iloa kaikille! 

4 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä ideoista! Tää on niin hyödyllinen, kiva ja selkee blogi :)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että pidät blogistamme! :)

      Poista
  2. Teidän blogi on tosi kiva. Ainakun tuntuu että ei keksi mitään tehtävää, niin katson täältä. :)

    VastaaPoista

Kun kommentoit, muistathan hyvät käytöstavat! Ilkeitä, ikäviä tai näissä tarkoituksessa kirjoitettuja kommentteja ei julkaista.
Negatiivisistakin asioista voi sanoa, ja virheistä huomauttaa, mutta teethän sen hyvien käytöstapojen rajoissa!

Kiitos kommentistasi!