Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pokkari

Tämä harjoitus on melko yksinkertainen, mutta tehokkaasti tehtynä herkistää hevosta avuille ja helpottaa näin ratsukon yhteistyötä. Ennen tehtävän aloittamista lämmittele hevosesi huolella!
































Aloita tehtävä ratsastamalla keskiympyrä laukassa. Ympyrän jälkeen siirrä hevonen harjoitusraviin ja lähde väistättämään hevosta uralta kohti keskihalkaisijaa. Keskihalkaisijalla (tai vähän ennen sitä) suoristus ja jatka ravia kohti lyhyttä sivua. Ratsasta kulman ympäri, jonka jälkeen suorista ja tee pysähdys. Jatka pysähdyksestä ravia ja tee taas keskiympyrä laukassa, ympyrän jälkeen raviväistö jne.


Huomioithan, että tasot ovat vain suuntaa antavia, ja voit yhdistelemällä niitä luoda sinulle ja hevosellesi sopivan harjoituksen.

Perustaso
Keskity siihen, että hevonen vastaa apuihin nopeasti ja taipuu rungostaan hyvin liikkuen kuitenkin suorana suoralla uralla. Varmista myös, että hevonen liikkuu koko ajan eteen.

Haastavampi taso
Edellisten lisäksi keskity siihen, että hevonen kulkee hyvässä, tasaisessa peräänannossa ja on pohkeen edessä tasaisella ohjastuntumalla. 


Anna hevosellesi välillä pieni hengähdystauko ja muista huolellinen loppuverryttely!

2 kommenttia:

  1. milloin tulee postauksia?!?! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postausten huolelliseen tekemiseen menee sen verran paljon aikaa, ettei valitettavasti yksikään meistä ole siihen pystynyt. Toivottavasti saamme uusia postauksia ulos pian! :)
      -YP

      Poista

Kun kommentoit, muistathan hyvät käytöstavat! Ilkeitä, ikäviä tai näissä tarkoituksessa kirjoitettuja kommentteja ei julkaista.
Negatiivisistakin asioista voi sanoa, ja virheistä huomauttaa, mutta teethän sen hyvien käytöstapojen rajoissa!

Kiitos kommentistasi!